Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Ανακοινώσεις
Κατοχύρωση Λευκαρίτικου Κεντήματος
Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Ακαδημία Προσωπικού και της Κυπριακή Εταιρείας Πιστοποίησης με θέμα την Κατοχύρωση-Πιστοποίηση του Λευκαρίτικου Κεντήματος από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε την πιστοποίηση του Λευκαρίτικου.  Αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις 09/07/2018 στην οποία θα καλεστούν  να λάβουν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να εκφράσουν τις απόψεις τους για λήψη τελικών αποφάσεων.

Σύσκεψη με θέμα την δημιουργία μνημείου Λευκαρίτισσας κεντήτριας και Λευκαρίτη Αργυροχόου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με θέμα την δημιουργία μνημείου Λευκαρίτισσας κεντήτριας και Λευκαρίτη Αργυροχόου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος και μέλη της επιτροπής μνημείων, εκπρόσωποι του τμήματος Δημοσίων Έργων, Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και του Τμήματος Πολεοδομίας. Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ομόφωνα η ανάγκη για τη δημιουργία των μνημείων που θα είναι αφιερωμένα στην ιστορία και τον πολιτισμό των Λευκάρων. 

Έχουν προταθεί συγκεκριμένοι χώροι που φαίνεται να είναι κατάλληλοι για να υλοποιηθεί το πιο πάνω έργο. Τέλος εντός ενός μηνός από σήμερα θα επαναληφθεί συνάντηση.


Ανακοίνωση για σκύλους

Η προστασία και ευημερία των ζώων ήταν και θα είναι προτεραιότητα του Δήμου σε συνεργασία με τις κρατικές και φιλοζωικές οργανώσεις. 

Οι κακές πρακτικές κακοποίησης των ζώων όχι μόνο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους αλλά απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία τους.

Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης μας.  Επιτέλους ας αναλάβουν και τις ευθύνες οι ιδιώτες, που εμπλέκονται σε τέτοιες συμπεριφορές όπως το υπό διερεύνηση γεγονός.


Επαναλειτουργία προγράμματος ανακύκλωσης
Σας ενημερώνουμε ότι  επαναλειτουργεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο χώρο  του SKIP δυτικά του γηπέδου για: 

ΧΑΡΤΙ 
ΠΛΑΣΤΙΚΟ/ PMD
ΓΥΑΛΙ
SKIP (τοποθετούνται βαρετού τύπου αντικείμενα – εξαιρούνται οικιακά απόβλητα, κλαδέματα και ηλεκτρικές συσκευές)
ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ - 10 χρόνια μνήμης
Ο ακόλουθος σύνδεσμο(www.mariostokas.com.cy/10-χρόνια-μνήμης/) περιλαμβάνει ένα σύντομο βιογραφικό-ιστορικό για τον Μάριο Τόκα με βίντεο και φωτογραφίες καθώς και πληροφορίες για τη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία. Επίσης στο Facebook η επίσημη  σελίδα είναι facebook.com/mariostokasofficial (Μάριος Τόκας / Marios Tokas) 
Εκδηλώσεις
Καθαρίζουμε την Κύπρο σε 1 μέρα!

Ο Δήμος  μας συμμετέχει στην 6η Παγκύπρια Εκστρατεία Καθαρισμού «Let’s Do it Cyprus», και σε καλεί να  συμμετάσχεις ενεργά στο όραμα μιας καθαρότερης Κύπρου!

Δήλωσε συμμετοχή για να γίνεις ένας από τους πολλούς εθελοντές που θα πραγματοποιήσουν την εκστρατεία και έλα μαζί μας το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 από η ώρα 11:00 π. μ. μέχρι 1:00 μ.μ., να καθαρίσουμε τον τόπο μας.

Χώρος Συγκέντρωσης Πλατεία Δημαρχείου

Δηλώσεις συμμετοχής Εmail:  info@lefkara.org.cy Τηλ.:  24342422, 24342822


Παραδοσιακή Πασχαλινή Eκδήλωση

O Δήμος Λευκάρων σε συνεργασία με  το Κέντρο Νεότητας και όλα τα οργανωμένα σύνολα διοργανώνει τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018 και ώρα 15:00 παραδοσιακή Πασχαλινή Eκδήλωση στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων.

37ο Φεστιβάλ Λευκάρων

           Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Φεστιβάλ Δήμου Λευκάρων


             
 
 
UNESCO     Ιστοσελίδα    Βίντεο    Παλιές φωτογραφίες Λευκάρων
Περιοδικό "ΤΑ ΛΕΥΚΑΡΑ"

         


Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Δήμος Λευκάρων,
Ταχ. Κιβώτιο 46005,
7705 Πάνω Λεύκαρα,
Λάρνακα,
Κύπρος.

Τηλέφωνα:
+357-24-342422
+357-24-342822

Φαξ: 
+357-24-342769
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Δημάρχου: 
mayor@lefkara.org.cy
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: 
info@lefkara.org.cy

Τεχνικός :
m.tsiakka@lefkara.org.cy

Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ανοικτές για το κοινό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ

Ώρες λειτουργίας του λογιστηρίου - ταμείου 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ